Muhasebe Denetmenleri 3600 ek gösterge

3600 ek gösterge düzenlemesine yönelik çalışmanın tamamlandığı polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmen olmak üzere 4 meslek grubunun düzenlemede yer aldığı yönünde çıkan haberlerden Muhasebe Denetmenlerine düzenlemede yer verilmediği anlaşılmaktadır. Konuyla ilgili bilgiler şöyle;

3600 ek gösterge çalışması tamamlandı. Çalışma, bu ay bitmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Son hazırlıkların ele alındığı Beştepe’deki toplantıda, polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmen olmak üzere 4 meslek grubu için emekli ikramiyeleri ve emekli maaşında yüzde 25’e yakın artış öngörüldüğü ifade edildi.

Hükümetle memurlar arasındaki toplu sözleşmeyle imza altına alınan ve Şubat ayından bu yana sendikalarla da görüşülen 3600 ek gösterge düzenlemesinde artık sona gelindi.

MALİ BOYUTLARI ELE ALINDI

NTV’de yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, hazırlıklarını tamamladı. Düzenleme, Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde yapılan toplantıda ele alınırken, 3600 ek göstergeyle sağlanacak yeni hakların mali boyutları detaylı bir şekilde değerlendirildi.

BAKAN BİLGİN SUNUM YAPTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ilgili bakan yardımcıları katıldı. Toplantıda Bakan Bilgin, çalışmayla ilgili sunum yaptı. Kapsamı, gösterge artış oranları, kimleri ne şekilde etkileyeceği paylaşıldı.

Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmen olmak üzere 4 meslek grubu üzerinden yapılan hesaplamalarda emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında düzenlemeyle yüzde 25’e varan artış olacağı belirtiliyor. Toplantıda düzenlemenin bu kapsamda hazine ve bütçe üzerindeki etkisi de ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’in, düzenlemeyi bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bekleniyor.